Wegens het huidige corona virus zullen er enkele maatregelen genomen worden op onze vereniging. Onderstaand zie je deze maatregelen, vanuit de KNHS. Wij hopen 6 april weer van start te kunnen, maar dit zal nog even afwachten zijn.

1. Manege- en verenigingslessen per direct afgelast, verzorging paarden blijft gewaarborgd
Als gevolg van de uitspraak van minister Bruins tijdens de persconferentie moeten manegebedrijven en verenigingen tot 6 april 2020 de manege- en verenigingslessen afgelasten. De verzorging van de dieren dient uiteraard door te gaan. Hieronder valt zowel de verzorging van de paarden als het geven van voldoende dagelijkse beweging. Om dit te kunnen garanderen blijven de manegebedrijven open voor paardeneigenaren, personeel, dienstverleners zoals hoefsmeden, dierenartsen en leveranciers. Kantines, moeten net zoals alle horecagelegenheden per direct sluiten, tot ten minste 6 april 2020.


2. Groepsactiviteiten en georganiseerde buitenritten niet toegestaan
Er mogen geen groepsactiviteiten georganiseerd worden om de hoeveelheid bezoekers op paardensportaccommodaties te minimaliseren. Hieronder vallen ook georganiseerde buitenritten in groepsverband. Individueel rijden van paarden is wel toegestaan. Dit mag enkel onder begeleiding indien dit strikt noodzakelijk is. Vermijd hierbij fysiek contact en houdt minimaal 1,5 meter afstand van elkaar. Hierdoor zal de clinic van Diana van de Bovenkamp helaas niet doorgaan.

3. Geen paardensportwedstrijden tot en met 6 april
De KNHS vraagt alle wedstrijdorganisaties alle wedstrijden af te gelasten tot en met 6 april. Dit advies betreft alle wedstrijden, ongeacht niveau en competities. De KNHS brengt tot en met 6 april  geen wedstrijdafdrachten in rekening voor afgelaste wedstrijden.