Vandaag werd in Bunschoten-Spakenburg, op Manege Het Adelaarsnest, een subtopwedstrijd verreden.

ZZ Zwaar: winst voor Maaike Jansen en Janine Opendorp

In het ZZ Zwaar werd de eerste proef gewonnen door Maaike Jansen met Dodge WS (v. Spielberg). Zij wonnen afgetekend met een score van 64,29%. Daarmee scoorde de combinatie bijna 3% hoger dan Janine Opendorp, die met Virbac Fritz (v. Florencio I) 61,43% bij elkaar reed. Ilja Makkinga vervolledigde de top drie met Alylanda (v. Trento B), met een score van 60,50%.

Janine Opendorp en Virbac Fritz konden in de tweede proef van het ZZ Zwaar revanche nemen: de combinatie won met een score van 64,21%. Justine Mudde reed haar Filemon (v. Apache) naar de tweede plaats en werd door de jury beloond met een score van 63,07%. Ilja Makkinga eindigde ook in deze proef derde met Alylanda, maar scoorde hier wel hoger: 62,79%.

Linda Verwaal stuurt Jakari 2 naar overwinning in PSG

De PSG werd vandaag gewonnen door Linda Verwaal, die voor haar proef met Jakari 2 (v. Jazz Rubin) een prachtige score van 67,37% kreeg. Ook Iris Mensink reed een nette proef met Zeewoldes Oberon (v. Rousseau): goed voor een score van 64,74% én een tweede plaats. Bettine van Harselaar vervolledigde met Whitney (v. Democraat) het PSG-podium met een score van 63,88%.

Intermédiaire I gewonnen door Irene van Seggelen

Irene van Seggelen won met Casey-Olivia (v. Vivaldi) de Intermédiaire I. Met een score van 64,80% bleef de combinatie Petty Vos met Kristy’s Utah V (v. Oo Seven) bijna 2% voor.

Shanda de Boer wint Inter II en GP

De Inter II en de GP werden in handicap verreden. Beide proeven werden gewonnen door Shanda de Boer. Voor haar Inter II-proef met Eastend’s Zamira (v. Rubels) scoorde de amazone 62,30%. Haar GP-proef met Eastend’s Allstar (v. Tuschinski) werd beloond met een score van 61,55%.

Bron: Hoefslag (mag niet overgenomen worden) Foto: DigiShots