Vandaag stond het debuut in de Intermediaire II van Diederik van Silfhout en de KWPN hengst Expression (v. Vivaldi) op het programma van de subtop wedstrijd in Bunschoten. Met een score van 75,29% kan er gesproken worden van een meer dan geslaagd debuut.

Een heel goed gevoel

Diederik: ‘Ik ben ontzettend blij met dit debuut. Hij voelde goed en liep makkelijk door de proef heen. Uiteraard is hij op sommige momenten, met name in de piaffe, nog wat jong en groen maar dat is vooral een kwestie van ervaring op doen aangezien dat thuis al heel erg goed aanvoelt. Vorige week heb ik in Ermelo deze proef een keer doorgereden in het bijzijn van Rien van der Schaft. Dat voelde toen zo goed dat we hebben besloten dat hij vandaag zijn debuut ging maken.’

Nog geen planning

Over de planning vertelt Diederik: ‘Ik heb eigenlijk nog geen andere wedstrijden opgegeven. We hebben totaal geen haast met hem. Als het allemaal zo goed blijft gaan en hij kan het allemaal aan dan wil ik hem natuurlijk graag inzetten maar wat ons betreft krijgt hij alle tijd en ruimte.’

Nakomelingen lijken apart

‘Wat wel op de planning staat is de Hengstenkeuring in Den Bosch waar ik met hem een clinic zal geven. Zelf hebben we van hem inmiddels vier nakomelingen en die lijken allemaal heel erg op hun vader. En met zijn kwaliteit is dat natuurlijk veelbelovend!’ lacht Diederik blij.

Esmee Donkers is senioren de baas

De Prix St. George rubriek werd in handicap verreden met de Young Riders. De enige Young Rider in het gezelschap ging er met de overwinning vandoor. Esmee Donkers reed Chaina (v. Sir Donnerhall) naar een score van 71,18%. Daarbij werd zij met 67,72% op de tweede plaats gevolgd door Mark van de Donk met Belcanto (v. Florencio). Kiki Pols won de Intermediaire I met haar Esprit (v. San Remo). Het duo reed naar een score van 63,38%.

Marian Dorresteijn tweemaal naar overwinning

Marjan Dorresteijn wist beide proeven in het ZZ Zwaar op haar naam te schrijven. Met de Jazz nakomeling Enjolien wist zij in de eerste proef 65,86%. In deze proef werd zij op de hielen gezeten door Janine Opendorp en Virbac Fritz (v. Florencio). In de tweede proef deed Marian er nog een schepje bovenop en scoorden zij 66,36%. Geert Hofland werd met 63,86% tweede met Blaze (v. United).

Bron: dehoefslag.nl Foto: Digishots