Tijdens de Subtop wedstrijd Bunschoten – Spakenburg wist Laura Telleman in de gecombineerde Junioren en Young Riders rubriek met Excel (v. Florencio) de eerste plek te bemachtigen. De debuterende combinatie zette een proef neer die goed was voor 65,455%. Zij bleven daarmee de nummer twee met 5% voor.

Oefenen met keertwendingen

‘Het was de eerste keer dat ik deze proef uit mijn hoofd reed en ik ben er eigenlijk heel tevreden over! Er zaten natuurlijk nog wel wat verbeterpuntjes in, maar het was een super Junioren debuut! Het draf gedeelte en de wissels gingen fijn, maar één van de keertwendingen ging wat minder. Daar gaan we dus mee aan de slag,’ vertelt Telleman.

‘Ik vind de Junioren Landenproef wel makkelijker dan de normale Z2 proeven’ vervolgd de amazone. ‘Ik vind dat de lijnen uit de junioren proef een stuk mooier zijn dan die van de Z2 proeven.’

Structuur

De 15 jarige Telleman traint bij Mark van de Donk en heeft naast haar paard Excel, ook nog haar pony Lex op stal staan. ‘Ik heb mijn vaste structuur met trainen. Dit betekent dat ik één keer per week les heb van Mark van de Donk. Tussendoor maak ik regelmatig een rondje in een nabijgelegen natuurgebied met mijn paarden.’

Twee keer winst voor van Silfhout

Het ZZ-Zwaar schreef Diederik van Silfhout met Hummer H-S (v. Bodinus) op zijn naam in Bunschoten – Spakenburg. Met 66,357% wist hij concurrente Jesslin Galiart met Capetown (v. Jimtown) voor te blijven. De derde plek was voor Evelyn van Middendorp en Zhivago-M (v. OO Seven) met 64,5%. Lizbeth de Jager en Hot Chocolate (v. Apache) werden vierde met 63,286%, en op de vijfde eindigden Chris Epskamp en Dhallydin (v. Johnson) met 62,786%.

Ook in de Lichte Tour wist Diederik de winst mee naar huis te nemen, dit maal met Dahlhoff (v. De Niro). Met een proef die goed genoeg was voor 72,941%, won de combinatie voor de derde keer op rij. Lotje Schoots en Grace of Rose (v. Jazz) werden tweede met 72,059%. De derde plek was voor Febe van Zwambagt en Fyeo (v. United) met 66,324%. Christianne Goes en Accountancy Bellissimo (v. Florencio) werden vierde met 64,485%.

Huijbregts wint senioren debuut

In de Zware Tour was het de tussen de senioren debuterende Jill Huijbregts met EventZ Enzos-Armani (v. Tuschinski) die de beste proef neerzette. De combinatie scoorde 68,804% en creëerde daarbij een gat van 1,5% met de concurrentie. Tweede werden Nars Gottmer en Dicaprio Swing (v. Jazz) met 67,391%.

Add Your Comment